ΑΠΕΙΛΕΣ

(αναδημοσίευση ανάρτησής μου στο FB}

Πριν μερικές ημέρες έλαβα ένα μακροσκελές απειλητικό email στα αγγλικά , με υπογραφή HARBRINGERS OF FREEDOM (προάγγελοι ελευθερίας ή κάτι παραπλήσιο) από ηλεκτρονική διεύθυνση που κρύβει τον αποστολέα .

Συνοπτικά οι συντάκτες του μηνύματος δηλώνουν ότι θέλουν « να καταστρέψουν «το καθεστώς της Μόσχας και τα τσιράκια του με όλους τους πιθανούς τρόπους» και για το λόγο αυτό προμηθεύονται στοιχεία που αντλούν από το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) δημοσιογράφοι «του ελευθέρου κόσμου» . Με ενημερώνουν ότι εκεί στο σκοτεινό διαδίκτυο, δηλαδή στο χώρο ηλεκτρονικών συναλλαγών κάθε είδους μαφίας, βρήκαν στοιχεία ότι είμαι …συνεργάτης Ρώσων κατασκόπων που «μου αναθέτουν αποστολές, μου δίνουν ανταμοιβές και δώρα και μου πληρώνουν ταξίδια» , ανακαλώντας στη μνήμη την τυπική ρητορική αμερικανικών ταινιών του ψυχρού πολέμου . Στη συνέχεια μου «συνιστούν εντόνως» να συνεργαστώ «εθελοντικά» με τις αρχές ασφαλείας της χώρας μου ή (μου προτείνουν και … εναλλακτική!) να καταγγείλω δημόσια τη… συνεργασία μου με το «εγκληματικό καθεστώς του Πούτιν» . Διαφορετικά θα κατηγορηθώ για κατασκοπία και αυτοί από την πλευρά τους επιφυλάσσονται να λάβουν τα «κατάλληλα μέτρα» εναντίον μου. Καταλήγουν με το απειλητικό ότι « η τύχη μου είναι στα χέρια μου».

Μια απλή αντιγραφή του κειμένου στη μηχανή αναζήτησης της google παρέπεμψε σε μια Ουκρανική οργάνωση που προβάλλει τη δυτική ρητορική και απειλεί , στα Ουκρανικά, αγγλικά και ρωσικά . Ασχετα αν όντως προέρχεται από τη συγκεκριμένη οργάνωση ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ή πρόσωπο, η ουσία βρίσκεται στο ότι ανασύρονται από το χρονοντούλαπο του αντικομμουνισμού οι γνωστές κατηγορίες περί «πράκτορα των ρώσων» για όποιον εκφράζεται δημόσια ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιχείρηση του ΝΑΤΟ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2014 για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Ουκρανίας και εν τέλει για τη συντριβή της Ρωσίας και την κατάπνιξη, εν τη γενέσει, της ανάδυσης ενός πολυπολικού κόσμου. Εννοείται ότι όποιος αντιδρά πρακτικά στις ΝΑΤΟικές επιδιώξεις γίνεται δυό φορές στόχος.

Ετσι έχουν τα πράγματα, αυτό είναι ( ένα μικρό μέρος από) το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν όσοι επιδιώκουν την απελευθέρωση της χώρας τους από τη μέγγενη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα…

ΥΓ. Στη χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου, τα μπλοκ των συλλογικοτήτων που επιδιώκουν την απαλλαγή της Ελλάδας από τα υπερεθνικά αφεντικά της και τους τοπικούς πληρεξουσίους τους ήταν μαζικά.Αυτό δίνει μια ελπίδα…

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *